Get Adobe Flash player

Volg ons nu ook op Twitter en Youtube om niets te missen.

https://twitter.com/WatersenseBaits   https://www.youtube.com/channel/UC-eHSB9nCSLNkDjSBKNltqA

Door grote drukte zijn de Milky Scopex Boilies tijdelijk uitverkocht.

We hebben ze zo snel mogelijk weer op voorraad!!
Lac de Tomery

Vol goede moed stap je in je auto om af te reizen naar Frankrijk maar eigenlijk weet je het al maar je spreekt het niet uit. Door de al langer aanhoudende hogere temperaturen dan hier in ons eigen kikkerlandje is de kans groot dat we rond de paai periode aan komen op het desbetreffende water. Je denk er aan maar spreekt het niet uit, om de goede sfeer te behouden en jezelf een beetje voor de gek te houden misschien. De auto voor de deur en vol zelf vertrouwen en met een lacherige sfeer pakken we met ons tweeën de auto twee keer in want de eerste keer ging te gemakkelijk en bleef een groot deel buiten de auto terwijl deze al vol was. Herindelen dus, wat een zooi neem je dan ook mee, iedere keer maar weer. Na enig zinvol stripwerk en wat 'niet nodig' selectie's weten we dan toch alles in de Berlingo te proppen en kunnen we rustig wat drinken en nog even de ogen dicht doen voordat we midden in de nacht om drie uur gaan vertrekken. Dat slapen lukt niet erg omdat het bij mij blijft malen voor wat betreft die paai waar we mogelijk in aankomen. Met de gedachte dat het wel mee zal vallen dommel ik het laatste uurtje toch nog weg en word ik een poosje later gewekt door een vreemd kloppend geluid. Ik kan het niet thuis brengen en draai nog een keer om maar hoor even later het zelfde geluid maar dan harder, huh, ik check de wekker en zie tot mijn verbazing dat ik me verslapen heb.

  

Om een lang verhaal iets korter te maken, alles moest in de nachtelijke uren even wat sneller als normaal maar we zitten gelukkig nog op tijd in de auto om zuidwaards te rijden. De reis verloopt voorspoedig en we komen dan ook mooi op tijd aan bij het water. Als we uitstappen om eerst eens even rond te kijken blijkt alles waar te zijn wat ik al bedacht had... De karpers liggen veelal in zicht in het riet en zwemmen wat zenuwachtig heen en weer maar paaien nog niet daadwerkelijk. Ai, tegenvaller en nu? Toch maar neer ploffen en de stek voor open water bevissen was de afspraak met de andere twee maten dus ook zo maar uitvoeren dan. Onze vrienden hadden de kant van het riet met de vissen en daar begon het ook vrij vlot te lopen en vingen de eerste twee dagen een paar mooie vissen. Bij ons bleef het angstvallig stil op wat lijnzwemmers na. Eindelijk vangen we een mooie spiegel van 14kg en komt er de volgende ochtend een fraaie steur op de mat. Dit geeft weer moed maar ondanks dat blijft het daarna toch weer angstvallig stil op alle stekken. De vissen zitten vol op de paai en het is een plons feest alsof oranje het ek heeft gewonnen. Hebben wij weer denk ik nog als ik na de zoveelste stille dag en de nodige kronenbourgjes de slaapzak over me heen trek. Ineens word het wel erg stil de volgende dag en bezeffen we ons dat de hele populatie aan karper en zelfs de zeelten in twee dagen gepaaid hebben en zien de vissen nu stilletjes en passief onder de kanten door trekken. Het riet is op vele plaatsen compleet verwoest en het ziet er gehavend uit.

  

Later op de dag en in de avond krijgen we last van vreemde niet doorzettende aanbeten, een paar piepjes en niet bewegende wakers. Dat stemd hoopvol en we gaan er vol frisse moed weer tegen aan en checken het water nog maar eens op geultjes en taluutjes en andere hotspots. De lijnen liggen gewapend met de K-Karp Dyna tex eazy strip coated braid hooklink en de K-Karp ptfe coated anti snag haken weer op scherp en we kruipen vol goede moed de slaapzak weer in. Eindelijk beginnen de vissen dan weer te azen en kunnen we de eerste vis landen na een paar stille visloze dagen. Dit betekend het begin van veel aanbeten in de laatste twee dagen die we over hebben. Bij onze maten bleef het stil en zijn een dag eerder naar huis gegaan voor verplichtingen op de zaterdag waarop we eigenlijk met zijn vieren zouden vertrekken. We weten toch na doorzetten nog wat mooie vissen te vangen in de laatste twee dagen en besluiten ook maar om vroeg in te pakken zodat we de volgende en laatste ochtend niet te veel werk meer hebben en dus tot het laatste moment door kunnen vissen. Helaas lost mijn maat deze laatste nacht nog een bak wat achteraf voor deze week ook de laatste run betekende zo bleek achteraf. Gelukkig hebben we toch nog weten te vangen met z'n vieren en plannen we de volgende trip maar in een iets eerdere of latere periode zodat we met iets minder vakantie gevoel rond de bivvy hangen. Gelukkig was het weer wel goed tijdens de stille visloze dagen en hebben we vollop van de zon en de natuur kunnen genieten maar ik kies toch liever voor een visrijke week...

  

Groeten,

  

Hennie Bodde